אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות בטחינה מופחתות קלוריות

בדיאטה אבל עדיין רוצים לאכול קציצות? נסו את המתכון הבא: כל זוג קציצות יעלה לכם 150 קלוריות בלבד. זה אומר שאתם יכולים לטחון שש קציצות, ועדיין תאכלו פחות מ-500 קלוריות

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 30/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

ק"ג בשר טחון רזה (העדיפו נתח מופחת שומן ובקשו מהקצב לטחון אותו מולכם. אפשר להשתמש בהודו, בקר ועוף, או ערבוב שלהם)

זר פטרוזיליה, קצוץ (אפשר להמיר גם לכוסברה ושמיר)

בצל גדול, קצוץ

5 שיני שום, כתושות

1/2 כפית פלפל שחור טחון

ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית מלח

אגוז מוסקט (לא חובה)

כמון (לא חובה)

לרוטב:

כוס טחינה גולמית

כוס מים

כ-1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מגלגלים לקציצות.

2 משמנים קלות את תבנית התנור הגדולה ומסדרים עליה את הקציצות. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

3 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל חומרי הטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 אופים את הקציצות 10 דקות, הופכים אותן ואופים אותן עוד 10 דקות. אחרי 20 דקות האפייה הכוללות, יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים אותם לעוד 2 דקות בתנור, בחום של 250 מעלות. 

* כל מנה היא זוג קציצות וכוללת 150 קלוריות. 

נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו צלי עוף דל קלוריות