אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עד 500 קלוריות: קציצות צמחוניות

הגישו לעצמכם מנה נאה של 6 קציצות, כמות יפה של ברוקולי וכף טחינה - וקיבלתם ארוחה של 300 קלוריות בלבד. כיף לעשות דיאטה

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 26/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקציצות:

200 גרם פתיתי סויה (או קילו עוף טחון, לגרסה בשרית)

3.5 כוסות מים רותחים

1 גזר קטן

1 קישוא קטן

1/2 פלפל אדום

3 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

ספריי שמן או 1/2 כפית שמן זית

לתוספת:

2 ק"ג ברוקולי טרי

טחינה ביתית (טחינה גולמית ומים ביחס של 1:1)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור או טוסטר אובן לחום 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 שופכים את פתיתי הסויה לקערה גדולה, יוצקים עליהם את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הקערה במגבת. ממתינים כ-5 דקות. מגרדים בפומפייה את הגזר, הקישוא והפלפל, ומוסיפים לקערת הסויה תוך סחיטה קלה של הירקות. אם רוצים להכין גרסה בשרית, פשוט מערבבים את העוף הטחון עם הירקות המגוררים, וממשיכים על פי המתכון.

3 מוסיפים לקערה את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים, ומערבבים. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ ומסדרים על התבנית (זה יוצא בערך 45 כדורים). אופים 30-40 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.

4 בינתיים שוטפים את הברוקולי, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומאדים כ-20 דקות על אש בינונית במכסה פתוח (המכסה הפתוח יעזור לברוקולי לשמור על צבעו החזק ועל הערך התזונתי שלו). חשוב להימנע מריכוך יתר ושינוי צבע הברוקולי לחאקי.

5 מסדרים על צלחת 6 קציצות וכמה פרחי ברוקולי ומגישים עם כף טחינה.

 

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

>> בשבוע שעבר הכנו עוף מוקפץ על פירה עדשים ובטטה

>> לכל המתכונים עד 500 קלוריות