אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט עוף ואבוקדו

גם מהיר, גם דיאטטי, גם קיצי וגם טעים טעים? לא יודעים מה אתכם, אנחנו מרגישים שבמערכה אחת כבר ניצחנו

נעמה בן דוד טרבלסי | mako אוכל | פורסם 24/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

5-6 עלי חסה ערבית, שטופים היטב וקצוצים גס

חבילת עלי בייבי

גזר בגודל בינוני, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

קולרבי, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

בצל ירוק, חתוך לטבעות

אבוקדו גדול ובשל, קלוף, חצוי ופרוס לפרוסות דקות

5-6 עגבניות שרי, חצויות

חצי כף שמן (סויה או תירס)

קורט פלפל שחור

מלח גס

לעוף:

200 גרם חזה עוף

מלח

פלפל שחור

פפריקה

צ'ילי יבש

לרוטב ויניגרט:

רבע כפית חרדל

כף דבש או סילאן

מיץ משני לימונים

שן שום, כתושה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הוויניגרט: מכניסים את כל המצרכים לצנצנת אטומה ומנערים היטב לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

2 העוף: מחממים היטב מחבת פסים. מורחים את חזה העוף בשמן והתבלינים. צורבים את החזה על המחבת החמה דקה-שתיים מכל צד, עד שהוא עשוי, ופורסים לרצועות דקות.

3 מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט העוף, ומתבלים ברוטב הוויניגרט. מניחים מעל את העוף הצלוי.

* המתכון מספיק לשתי מנות, 300 קלוריות האחת.

נעמה בן דוד טרבלסי היא דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

 

 

>> צ'יפס תפוחי עץ של אביבה - זהירות, ממכר!

>> והנה קציצות עם חומוס לשבת