חריימה בחצי מהזמן
המרכיבים:
1 קילו דג (לברק, מוסר ים או בורי) פרוס לפרוסות של 5-7 ס"מ
שמן זית
3 פלפלים ירוקים חריפים
250 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לאורכן
5 שיני שום קלופות
פחית (400 מ"ל) של עגבניות משומרות
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
2 כפות אריסה מתוקה
פלפל שחור
מלח
כוסברה
אופן ההכנה:
1. מוזגים בנדיבות שמן זית למחבת חמה (כזו שיכולה להיכנס גם לתנור) ומוסיפים את הפלפלים החריפים. עוקבים אחרי צריבתם והופכים בעת הצורך.
2. מוסיפים את שיני שום למחבת.
3. מוציאים את הפלפלים הצרובים לצלחת הגשה.
4. מוסיפים את עגבניות השרי למחבת ונותנים להן לקרוס מעט.
5. מוסיפים את מחית העגבניות המיובשות והאריסה ומערבבים הכל לתוך המחבת.
6. מוסיפים את העגבניות המשומרות ומועכים אותן בעזרת כף העץ.
7. חורצים את פרוסות הדג ומניחים אותן בתוך הרוטב.
8. בעזרת כף מרטיבים עם הרוטב את חלקו העליון של הדג לשמירה על עסיסיות, ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה.
9. מעבירים את המחבת לתנור במצב גריל+טורבו (בטמפרטורה הכי גבוהה) לכ-10 דקות נוספות, מוציאים מוסיפים את הפלפלים החריפים ומגישים.
סלט סלקים ואגוזי מלך
המרכיבים:
חבילת סלקים בוואקום
צרור עלי ארוגולה
חופן עלי זעתר או אורגנו
חופן אגוזי מלך, קלויים
100 גרם גבינת פטה
מיץ מחצי לימון
2 כפיות בלסמי מצומצם (קנוי)
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מעבירים את הסלקים לקערה (שומרים את כל הנוזלים בצד כי הם ישמשו אותנו כבסיס לרוטב הסלט)
2. חותכים את הסלקים לפלחים.
3. קורעים ביד עלי ארוגולה והזעתר ומפזרים מעל לסלקים.
4. מפזרים מעל גם את אגוזי מלך והגבינה.
5. בקערה נפרדת מערבבים היטב את נוזלי הסלק, מיץ הלימון, הבלסמי, שמן הזית, המלח והפלפל, מוזגים על הסלט ומגישים.
פאי אפרסקים ללא אפייה
המרכיבים:
קופסת שימורים (500 גרם) אפרסקים משומרים עם הנוזלים
1.5 מכלי שמנת של פעם 27% או מכל גבינת מסקרפונה
100 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
50 גרם פתי בר (10 קרקרים)
50 גרם קמח שקדים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1. פותחים את קופסת שימורי האפרסקים ושמים בצד חמישה חצאים לקישוט בסוף התהליך.
2. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את שאר האפרסקים (ללא הנוזלים) בתוך הקופסה שלהם.
3. מעבירים את האפרסקים הטחונים אל קערת מיקסר.
4. מוסיפים את השמנת (מסוננת מנוזלים) אל תוך המיקסר.
5. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומפעילים את המיקסר על עוצמה גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
6. מכינים את בסיס הפאי: שמים את הביסקוויטים במעבד המזון וטוחנים בפולסים.
7. מוסיפים שליש כוס קמח שקדים ואת החמאה, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת חולית.
8. מעבירים את התערובת אל תבנית פאי (22/24). משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית.
9. שופכים את קרם האפרסקים בעדינות בעזרת לקקן על בסיס הפאי.
10. מכניסים את הפאי המוכן למקפיא לכ-10 דק (או למקרר, אם יש לכם יותר זמןעד להגשה)
11. פורסים את חצאי האפרסקים שהפרדנו לפרוסות דקות, שורפים אותם בעדינות עם ברנר, ומניחים מעל הפאי לקישוט.
>> בפעם שעברה הכנו ארוחה שתשאיר את האורחים שלכם המומים לטובה