לרוב כשאני יושב במסעדה, אני מנסה להבין איך החליט השף לבנות את המנות שלו. מה היו מערכות השיקולים שלו בהכנסת כל מצרך לתבשיל וכל ירק לסלט, מה הייתה התוצאה הרצויה והאם הוא השיג אותה, ואיך, לכל הרוחות, לא חשבתי על משהו כזה קודם?

בורגול (צילום: istockphoto)
משדרג ביצים עלומות. בורגול|צילום: istockphoto

כשנופלים עליי אורחים מדי פעם, אני מוצא את עצמי בעמדה של אותו שף. מחשב דומיננטיות של חומרים בשילובים שונים, מנסה וטועה עם מנות שבכל מקרה לא יישאר מהן זכר כמה שעות מאוחר יותר. אז אם גם אתם מתענגים על המראה של צלחות ריקות בסיום הארוחה שרקחתם, נסו את המנה הזו. היא פשוטה להפליא, מהירה וזולה, אבל זוכה להתלהבות בכל פעם.

ביצה עלומה על מצע ירקות ובורגול גס ברוטב נענע

מצרכים (לשתי מנות):
1 כוס בורגול גס
2 ביצים
2 גזרים
1 עגבנייה
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מלפפון
חופן גבעולי נענע
מיץ מחצי לימון
שמן קנולה לטיגון

ביצה עלומה על מצע בורגול (צילום: עמרי אנדרס צורף)
ממש כמו במסעדה. סידור המנה על הצלחת|צילום: עמרי אנדרס צורף
הכנה:
1. משרים כוס בורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. מניחים את הכלי בצד ומבצעים את שאר השלבים.
2. למצע הירקות: פורסים בצל, גזר ועגבנייה לפרוסות גסות.
3. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן. נזהרים שהשום לא יישרף.
4. כשהבצל מתרכך, מוסיפים את העגבנייה ומטגנים יחד מספר דקות עד שהעגבנייה מתרככת והבצל מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.
5. ביצים עלומות: מרתיחים מים בסיר קטן או פינג'אן. כשהמים רותחים שוברים לתוכם ביצה אחת, ומבשלים כ-4 דקות עד שהיא מלבינה לחלוטין ומתקשה מעט. מכינים בכל פעם ביצה אחת, כדי שהן לא יתחברו.
6. לרוטב: טוחנים בבלנדר מלפפון, שמנת חמוצה וכמה גבעולי נענע עד שהתערובת מקבלת צבע ירקרק מעט. מוסיפים מיץ לימון ומעט פלפל.
7. מסדרים את הבורגול על צלחת, מניחים מעליו ירקות, ביצה עלומה ורוטב נענע.
8. ניתן להגיש עם מלח שחור שאפשר למצוא בחנויות תבלינים.

לגרסת הדפסה של המתכון לחצו כאן