אין תמונה
קצת לא נוח כל הגודל הזה. האח הגדול

אין אף מאכל שלא יהיה טעים פי כמה אם יוקטן לגודל ביס. חטיפי פיצה, טארטלטים, קישים אישיים וקוביות ופל הם רק קצה הקרחון של סוגה קולינרית נפרדת, או אם תרצו, מיני-בישול. גרסאות קטנטנות של מנות אמנם דורשות זמן עבודה ארוך יותר ומשאבים רבים יותר, אבל עיקר הקושי הוא בהתאפקות לא לחסל אותן תוך כדי ההכנה.

פעם מנות קטנטנות היו נחלתו הבלעדית של המטבח העילי הפלצני, אך במהרה גילו רבים את הנוחות שבאוכל זעיר ובעיקר את יכולתו למרק את המצפון. הרי כמה קלוריות כבר יכולות להיות בביסון-הקטנטון שאכלנו? לא הרבה, אבל רק אנורקטיות מסתפקות בביס אחד.

אולי יום אחד לא יהיו כלל מנות שגודלן עולה על שני אינץ', אבל עד אז, למה שלא נחגוג את רוח השינוי עם המבורגרים קטנטנים, בלחמניות קטנטנות, עם חסה קטנטנה וקלוריות גדולות? ויוה לה-פטיט.

מיני בורגרים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
זה כבר יותר טוב. האחים הקטנים|צילום: עמרי אנדרס צורף


מיני-המבורגר

מצרכים:
300 גרם בשר עגל טחון
5-6 גבעולי בזיליקום
1/2 כפית מלח
1 עגבנייה
2 מלפפונים חמוצים
חופן עלי בייבי
מיונז לפי הטעם
6 לחמניות "ביס", ביתיות או קנויות
3 כפות שמן לטיגון

הכנה:
1. קוצצים את הבזיליקום דק, מערבבים עם הבשר וממליחים.
2. קורצים עיגולים בגודל פינג-פונג מהבשר ומחממים מחבת עם שמן לטמפרטורה גבוהה מאוד.
3. מניחים את הכדורים בזהירות במחבת, ובעזרת מרית מועכים אותם לעובי של שני ס"מ. מטגנים צד אחד עד להשחמה והופכים. בסוף הטיגון, מוציאים את ההמבורגרים לצלחת עם נייר סופח.
4. פורסים את העגבנייה והחמוצים לפרוסות דקות. חותכים את הלחמניות ומורחים על הצד התחתון כמות רצויה של מיונז.
5. הרכבה: מניחים על המיונז מעט עלי בייבי, בורגר, חמוצים ועגבנייה. מכסים בחלק העליון של הלחמנייה. חוזרים על התהליך עד שנגמרים ההמבורגרים, ומגישים.

לגרסת הדפסה של המתכון