אנחנו לא חיים במדינה טרופית, אבל זה לא ימנע מאיתנו להקפיץ אטריות אורז וירקות עם מעט פפאיה כתמתמה. 20/20 באווירה אסייתית קלילה
עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 12:14 02.06.10
למרות שאנחנו לא חיים בארץ טרופית, ושאי אפשר למצוא אננס וקוקוס בכל פינת רחוב, אנחנו עדיין יכולים לפנטז. ואחרי שבזמן האחרון נתקלנו בפפאיה במרכולים בעלות ריאלית – בקצת פחות מתשעה שקלים אפשר לקבל פרי שמספיק לשלושה תבשילים ומילקשייק – הלכנו על מנה אקזוטית קלילה ומרעננת.
בא לכם לחדש? אטריות אורז ופפאיה|צילום: עמרי אנדרס צורף
אטריות אורז עם ירקות ופפאיה
מחיר: 20 שקל זמן הכנה: 15 דקות
מצרכים:
2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש) 1 ראש ברוקולי קטן 1/2 סלסלת פטריות 6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק 1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים) תבלינים: אבקת צ'ילי, קארי, רוטב סויה
הכנה:
1. קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים. 2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה. 3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין . 4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק. 5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת. 6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות. 7. אוכלים מיד.