ימי שבת בערב תמיד נתפסו במשפחה שלי כזמן מיוחד. ערב שבו אוכלים ארוחה קלה, כדי לפתוח את השבוע בקלות. התפריט כלל לרוב פלצ'ינטה, שהוא בלינצ'ס דקיק מגולגל בכל דבר מריבת תאנים עד נתחי חזה עוף ברוטב טריאקי.
בשנה האחרונה אזרתי אומץ לשנות את המתכון לכיוונים מעניינים יותר. הוספתי וניל לבלילה, קלחי תירס מפורקים וגרעיני דלעת, והפכתי את צורתו לצורת פנקייק. הדבר היחיד שנשמר בכל וריאציה כזאת היה הפשטות. לא משנה מה מוסיפים לבלילה, היא תמיד תישאר פשוטה, טעימה וקלילה. הפעם הלכתי על הפייבוריט של פופאי בתור תוספת לבלילה, ולמרות שקשה לומר שאני חובב תרד, במתכון הבא הוא מצטיין, גם בין שונאי תרד מושבעים. בדקתי.
פלצ'ינטה במילוי תרד
זמן עבודה:
זמן חליטה – 3 דקות
זמן הכנה מראש – 5 דקות
זמן טיגון – 4 דקות לכל זוג פלצ'נטו קטנים, או אחד דק בגודל מחבת.
המצרכים:
300 גרם עלי תרד
100 גרם פטריות שמפניון
3 ביצים
3/4 כוח קמח
5 גרם אבקת אפייה
3/4 כוס חלב
מלח גס, פלפל
שמן לטיגון (לא לבלילה)
ההכנה:
1. חולטים את התרד – בסיר בינוני מרתיחים מים, מומלץ להרתיח בקומקום ולשפוך לסיר עם קורט מלח כדי לחסוך זמן. שוטפים את התרד וזורקים אותו לתוך המים הרותחים לשלוש דקות. מסננים ומעבירים למי קרח לשמירה על הצבע והמרקם.
2. מכינים את הבלילה – קוצצים את הפטריות לפרוסות דקות, ומערבבים אותן עם כל שאר המרכיבים. מוסיפים את התרד לבלילה ומערבבים.
3. מחממים שתי כפות שמן במחבת. בעדינות סופחים את השמן בנייר ויוצקים את הבלילה. אם יש לכם בבית רינג, מעין טבעת מתכת לפנקייק, אפשר להשתמש בה כדי לקבל צורה יפה, ואפשר לסובב את המחבת כדי לפזר שכבה אחידה של הבלילה על כל פני השטח.
4. מטגנים כל פלצ'ינטה בערך 4 דקות, או עד שהוא מזהיב, ומעבירים לנייר סופג.
5. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.