שבועות הוא אחד החגים החביבים עליי – בזכות האוכל כמובן, והרבה בזכות הבלינצ'ס הלבנבנים והמקסימים, עם המילוי או הציפוי או שניהם. מנה קטנה ומנצחת שיכולה לסגור את הפינה למי שלא מחפש להשקיע, אבל כן רוצה חגיגיות על הצלחת.

בלינצ'ס ורוטב פטריות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בלינצ'ס ברוטב פטריות. אל תוותרו על הפטריות שמתחת לחסה|צילום: עמרי אנדרס צורף

בלינצ'ס שתמיד מצליחים עם רוטב שמנת-פטריות

זמן הכנה: 10 דקות
מחיר: 15 שקל

המצרכים:
לבלינצ'ס:
3/4 כוס קמח
3/4 כוס חלב
3 ביצים
5 גרם' אבקת אפייה

לרוטב הפטריות:
חצי מארז פטריות פורטבלה בינוניות (בערך 3-4 פטריות)
100 מ"ל שמנת מתוקה 10-15%
תימין
מלח, פלפל לבן
2 כפות ציר פטריות או חצי תיבולית פטריות
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הפטריות ומטגנים במעט שמן (כפית אחת לערך). מוסיפים את הציר או התיבולית ומבשלים 3-4 דקות, עד שכל הנוזלים יוצאים מהפטריות.

2. מוסיפים תימין ומתבלים לפי הטעם.

3. מוסיפים את השמנת ומרתיחים.

4. מסירים מהאש ומסננים למוצקים ונוזלים.

5. מכינים את הבלינצ'ס: טורפים יחד את כל מרכיבים. מחממים טוב טוב מחבת גדולה.

6. יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת הלוהטת.

7. מטגנים דקה מכל צד, ומוציאים לצלחת.

8. מסדרים את הבלינצ'ס על צלחת הגשה, לצדם מסדרים את הפטריות שסיננו, ולידן צלוחית רוטב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בלינצ'ס ברוטב פטריות

>> לכל המתכונים לשבועות
>> לכל עוגות הגבינה