יש אנשים שאוכלים רק פסטה מלאה, כי זה יותר טעים להם, ויותר משביע, והקשיחות של הקמח המלא עושה להם את זה. אם אתם לא נמנים עם הקבוצה הזו, או שסתם לא בא לכם אוכל בריא מדי, אתם מוזמנים להכין את אותו מתכון עם פסטה רגילה. כך או כך, מדובר במנה נפלאה ומשמחת לסופו של יום שהתארך יתר על המידה.
פסטה מלאה עם כבדים
המצרכים:
500 גרם כבדים טריים
1 חבילת ספגטיני מקמח מלא (עובד מצוין גם עם פנה)
1 בצל לבן
2 שיני שום
1/3 כוס מים
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שטה גרוס (צ'ילי יבש)
מלח, פלפל
מים לבישול הפסטה
1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול במים עד ה-3/4. מוסיפים מלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום ומנקים את הכבדים.
3. מציבים מחבת גדולה או ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן.
4. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הפסטה למים ומערבבים מעט.
5. מוסיפים את השום ואת כל התבלינים למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את המים.
6. מוסיפים את הכבדים ומטגנים 5 דקות.
7. מסננים את הפסטה, שוטפים קלות ומחלקים לצלחות.