סלט חצילים (צילום: Floortje, Istock)
סלט חצילים. ככה מוסא עושה את זה|צילום: Floortje, Istock

חצילים בטחינה

המרכיבים:
1 חציל
שן שום כתושה
4 כפות טחינה גולמית
מלח
מלח לימון
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1.מניחים את החציל על הכיריים וצולים על אש גבוהה עד שהוא מתרכך. מצננים מעט.

2.מקלפים את החציל, קוצצים את תוכנו גס ומוסיפים את השום, הטחינה הגולמית, המלח, מלח הלימון והלימון הסחוט.

3.אוהבי החריף מוזמנים לשרוף על הכיריים פלפל חריף ולהוסיף גם אותו.

4.מערבבים ומגישים.

טאבולה (צילום: istockphoto)
טאבולה. כמה רעננות כמה|צילום: istockphoto
טאבולה

המרכיבים:
כוס בורגול
צרור פטרוזיליה
1עגבנייה
1 לימון
מלח
מעט מלח לימון
1 רימון

אופן ההכנה:

1.משרים את הבורגול במים רותחים בסיר מכוסה. הוא אמור להכפיל את נפחו.

2.קוצצים דק את הפטרוזיליה וחותכים קטן את העגבנייה. מערבבים, ומתבלים הלימון ובשני סוגי המלח.

3.מסננים את הבורגול, מערבבים ומפזרים גרגירי רימון.

אין תמונה
אבו סריס. מוסא, תעשה לנו סלט!
כרובית בלימון ("זהרה בלימון")

המרכיבים:
ראש כרובית
שמן לטיגון
כמון
1 לימון
1 שן שום
מלח
מלח לימון
פלפל חריף (לא חובה)

אופן ההכנה:

1.מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

2.בינתיים כותשים בעלי ומכתש ביחד את השום, המלח והפלפל החריף. סוחטים מעל לימון ומוסיפים מעט מלח לימון.

3.מסדרים את הכרובית בצלחת אישית, מוזגים הרבה רוטב ומפזרים כמון.

>> לעמוד המתמודד של מוסא

חצילים מטוגנים עם שום ולימון

המרכיבים:
חציל
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום
מלח

אופן ההכנה:

1.פורסים את החציל ומטגנים בשמן עמוק עד שהוא משחים. סופגים את עודפי השומן בנייר מגבת.

2.מכינים את הרוטב: כותשים בעלי ומכתש את השום עם מעט מלח, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

3.מסדרים את פרוסות החציל על צלחת, ויוצקים מעליהן את הרוטב.

טחינה ירוקה

המרכיבים:
3 כפות טחינה גולמית
חצי לימון סחוט
כף מים קרים
מלח
2 חופני פטרוזיליה קצוצה
שן שום

אופן ההכנה:

1.מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון והמים הקרים. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף מים.

2.ממשיכים לערבב ומוסיפים את המלח, הפטרוזיליה והשום.

טחינה (צילום: yoglimogli, Istock)
טחינה. רק אל תספרו לאייל שני שהוספתם לה פטרוזיליה|צילום: yoglimogli, Istock

תפוח אדמה עם ביצה (בטאטא מע ביד)

המצרכים:
תפוח אדמה
שמן לטיגון
2 ביצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.חותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות, ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

2.מחממים מחבת משומנת, מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים והביצים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים יחד, תוך כדי טיגון.

 >> ומה סמדי בומבה בישלה לנו ב-20 דקות?
>> אם אתם בעניין של סלטים, זה המקום שאתם צריכים להיות בו