אטריות אורז (צילום: nikamata, Istock)
רק דקה בסיר והן מוכנות. אטריות אורז|צילום: nikamata, Istock

לא צריך 10 מרכיבים ו-5 סוגי רטבים ותבלינים כדי להנפיק מנה אסייתית ראויה לשמה. עדיף להתחיל בבסיס, ותאמינו לנו שמנת אטריות אורז לבנות עם ירקות בסיסיים וסויה תנצח בקלות כל הגשה סבוכה של נודלס מערבי טיפוסי.

המנה עצמה מאוד פשוטה, מאוד זריזה, ומהווה בסיס לכל מנת אטריות אורז מבושלות. הטיגון הקצר של הירקות מבטיח כי אלו יישארו מלאי טעם, צבעם לא ייעלם והם יעניקו לאטריות את הטעם הנחוץ של מרכיבים טריים. את הירקות ניתן להחליף בהתאם לעונה, את הרוטב ניתן לשפץ לפי הטעם עם דבש, שמן שומשום וכל דבר אחר שבא ליד, ואת האטריות ניתן להחליף באודון, אטריות שעועית וכדומה – רק זמן הבישול ישתנה. את הירקות בהם לא משתמשים במנה ניתן להעביר לכלי ולאכול כתוספת, עם מעט חומץ בלסמי ומלח גס.

אטריות אורז וירקות מוקפצים

מצרכים:
1/2 שקית מקלוני אורז
1 כף שמן קנולה
1 גזר
1/4 ראש כרוב אדום
1 כף שומשום
1 כף סויה
קורט זנגביל טחון/מגורד
1 גבעול בצל ירוק

להגשה:
רוטב סויה

אטריות אורז וירקות מוקפצים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מנה מקפיצה|צילום: עמרי אנדרס צורף


הכנה:
1. קוצצים את הגזר לגפרורים ואת הכרוב לרצועות דקות.
2. בסיר גדול מרתיחים מים שמגיעים עד ל-3/4 מגובהו, עם קורט מלח. במקביל, מחממים את שמן הקנולה במחבת ומוסיפים אליו את הירקות הקצוצים.
3. מקפיצים את הירקות 3 דקות ומוסיפים את הסויה, השומשום והזנגביל.
4. כשהמים רותחים, מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים במשך דקה אחת בלבד. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
5. קוצצים את הבצל הירוק.
6. מסדרים על צלחת הגשה את האטריות והירקות המוקפצים, ומפזרים מעל את הבצל הירוק. אפשר להוסיף רוטב סויה לפי הטעם.

לגרסת הדפסה של המתכון