צילום׃ ענת אלישע, אוכל טוב, mako
תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות
אם כבר תבנית מוקרמת, שתהיה בבקשה כזאת: קוביות תפודים נימוחות וזהובות, ביניהן פרוסות שמפיניון ובצל מטוגן ומעל הכל שמיכה מתקתקה של שמנת וגבינה משובצת במוסקט ופלפל שחור. ה-מנה שחובה להכין בכל ארוחה חלבית
ענת אלישע | אוכל טוב, mako
| פורסם 21/02/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6-7 תפוחי אדמה
כף חמאה
שמן זית
בצל
סלסלת פטריות
2 מיכלי שמנת מתוקה/שמנת לבישול (סך הכל 500 גרם)
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
2 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים את הקוביות לתבנית חסינת חום, מורחים בשמן זית, מסדרים לשכבה אחידה ואופים עד הזהבה קלה (15-20 דקות).
3 בינתיים, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות, מחממים במחבת כף חמאה וכף שמן זית במחבת ומטגנים את את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים גם את הפטריות ומטגנים עד הזהבה עמוקה. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים כעשר דקות.
4 יוצקים את רוטב השמנת מעל תפוחי האדמה, מפזרים את הגבינה ומחזירים לאפייה עד הזהבה.
בתיאבון!