אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

חזה עוף בטורטייה אליפות

תבשיל העוף הזה הוא מנה שאפשר בכיף לאמץ לארוחת צהריים מהירה, אבל העצה שלנו: טמנו אותו בתוך טורטייה, ואז תנו לה צלייה קטנה של שתי דקות מכל צד, לא יותר. כמה מטבלים - והכל נראה יותר טוב פתאום

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 06/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שליש כוס שמן זית

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

4 בצלים בינוניים, פרוסים

פלפל אדום, פרוס דק

פלפל חריף, פרוס דק (לא חובה)

2 שיני שום, פרוסות

כפית שטוחה כמון

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)

כף רסק עגבניות

טורטיות, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות.

2 מוסיפים את הפלפלים, השום, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם.

3 מוסיפים את קוביות חזה העוף, מטגנים כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.

4 מסדרים בטורטייה 3-4 כפות מתבשיל חזה העוף (אפשר להוסיף רוטב או ירק שאוהבים). מגלגלים וצולים בטוסטר או מחבת פסים כ-2 דקות מכל צד.

טורטייה עם תבשיל חזה עוף (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
טורטייה עם תבשיל חזה עוף|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
ארוחת טורטייה וחזה עוף (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ארוחת טורטייה וחזה עוף|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

** אין טורטיות? אפשר בכיף להגיש על אורז לבן.