בורקס בשר מטורף
הבורקס הזה הולך לצאת לכם כל כך טעים, שלא יאמינו לכם שלא הייתם צריכים לטגן את הבצל לפני או לצרוב את הבשר. אתם עוד פה? מהר להעביר את בצק העלים מהמקפיא למקרר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
בצק עלים מופשר
למלית הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
כף רסק עגבניות
כף תמרינדי\רכז רימונים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום
שומשום שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל מצרכי מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
3 פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ובעזרת צלחת קורצים 2 עיגולים.
4 מניחים כל עיגול בצק עלים על גבי נייר אפייה מקומח ומועכים מעל הבצק חופן של מלית הבשר לשכבה אחידה.
5 מקפלים את הבצק לחצי והעזרת מערוך מרדדים מעט את הבצק.בעזרת סכין חדה חורצים בבצק פסים כמעט עד הסוף (כמו בסרטון).
6 מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעליו שומשום לבן ושחור ואופים ל-20 דקות או עד להזהבה.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
* מומלץ להגיש עם טחינה, לימון כבוש וסלט עגבניות חריף. בתיאבון!