אוכל

זיווה כמו פעם

פעם בכמה זמן אנחנו מוצאים את עצמנו בהתקף געגוע לאיזו זיווה טובה – פרסה חמימה של בצק שמנוני במילוי לוהט של גבינות. כשזה קורה, זה המתכון שאנחנו חוזרים אליו בריצה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 זיוות:

300 גרם בצק עלים, מופשר

חצי גביע קוטג'

1 ביצה

רבע בלוק (70 גרם) גבינה בולגרית

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אורגנו\בזיליקום יבש

1 ביצה טרופה, להברשה

שומשום לפיזור

להגשה:

ביצה קשה

עגבניות מגוררות לרסק

טחינה

סחוג

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד.

3 פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מחלקים אותו בעזרת גלגלת ל-4 רצועות ומפזרים לאורך כל רצועה 3-4 כפות מהמלית. מגלגלים וסוגרים (ראו בסרטון).

4 מעבירים את הזיוות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשאיר אותן ישרות ואפשר לעצב בצורת פרסה).

5 מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות, עד הזהבה.

6 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה וסחוג ומתענגים.

זיווה. אחח הגעגוע (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
זיווה. אחח הגעגוע|צילום: יעל קצב, mako אוכל
זיווה. מילוי מבעבע של גבינות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
זיווה. מילוי מבעבע של גבינות|צילום: יעל קצב, mako אוכל
_OBJ

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!