זיווה כמו פעם
פעם בכמה זמן אנחנו מוצאים את עצמנו בהתקף געגוע לאיזו זיווה טובה – פרסה חמימה של בצק שמנוני במילוי לוהט של גבינות. כשזה קורה, זה המתכון שאנחנו חוזרים אליו בריצה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-4 זיוות:
300 גרם בצק עלים, מופשר
חצי גביע קוטג'
1 ביצה
רבע בלוק (70 גרם) גבינה בולגרית
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אורגנו\בזיליקום יבש
1 ביצה טרופה, להברשה
שומשום לפיזור
להגשה:
ביצה קשה
עגבניות מגוררות לרסק
טחינה
סחוג
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד.
3 פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מחלקים אותו בעזרת גלגלת ל-4 רצועות ומפזרים לאורך כל רצועה 3-4 כפות מהמלית. מגלגלים וסוגרים (ראו בסרטון).
4 מעבירים את הזיוות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשאיר אותן ישרות ואפשר לעצב בצורת פרסה).
5 מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות, עד הזהבה.
6 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה וסחוג ומתענגים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!