בורקיטס גבינות ב-10 דקות
כל ארוחת ערב תשמח לקבל לזרועותיה בורקיטס, שיהפכו אותה לחמימה, פריכה ואטרקטיבית, ואם הם דורשים כל כך מעט עבודה אז על אחת כמה וכמה. ויש גם הפתעה: אפשר להקפיא את הבורקיטס ולאפות לפי הצורך מיד, ללא הפשרה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-50 בורקיטס:
2 כוסות קמח
1 כוס סולת
חצי כפית מלח
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס מים חמים
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי קופסה קוטג'
2 ביצים
קןרט פלפל שחור
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר או בכף עץ את הקמח, הסולת, המלח והחמאה המומסת. מוסיפים את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שנוצר בצק רך ועדין.
2 מכסים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר ל-5 דקות.
3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה קשקבל, בולגרית, קוטג' וביצים. מוסיפים קורט של פלפל שחור ומערבבים.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ויוצרים מהבצק כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג. טובלים את החלק התחתון של כל כדור בשומשום ומועכים בידיים (או במערוך) לעיגול בקוטר כ-5 ס"מ. מניחים במרכז כף מהמילוי וסוגרים בעדינות. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 אופים 15-20 דקות, או עד הזהבה קלה, מצננים וזוללים.
** אוהבים את המאפים שלכם זהובים יותר? מרחו אותם בביצה טרופה לפני הכניסה לתנור.
** אפשר להקפיא את הבורקיטס לא אפויים, ובשעת הצורך לאפות ישר מהמקפיא.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!