אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

בורקיטס גבינות ב-10 דקות

כל ארוחת ערב תשמח לקבל לזרועותיה בורקיטס, שיהפכו אותה לחמימה, פריכה ואטרקטיבית, ואם הם דורשים כל כך מעט עבודה אז על אחת כמה וכמה. ויש גם הפתעה: אפשר להקפיא את הבורקיטס ולאפות לפי הצורך מיד, ללא הפשרה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 18/10/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-50 בורקיטס:

2 כוסות קמח

1 כוס סולת 

חצי כפית מלח

200 גרם חמאה מומסת

חצי כוס מים חמים

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת 

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

חצי קופסה קוטג'

2 ביצים

קןרט פלפל שחור

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר או בכף עץ את הקמח, הסולת, המלח והחמאה המומסת. מוסיפים את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שנוצר בצק רך ועדין.

2 מכסים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר ל-5 דקות. 

3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה קשקבל, בולגרית, קוטג' וביצים. מוסיפים קורט של פלפל שחור ומערבבים.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות ויוצרים מהבצק כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג. טובלים את החלק התחתון של כל כדור בשומשום ומועכים בידיים (או במערוך) לעיגול בקוטר כ-5 ס"מ. מניחים במרכז כף מהמילוי וסוגרים בעדינות. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5 אופים 15-20 דקות, או עד הזהבה קלה, מצננים וזוללים.

** אוהבים את המאפים שלכם זהובים יותר? מרחו אותם בביצה טרופה לפני הכניסה לתנור.

** אפשר להקפיא את הבורקיטס לא אפויים, ובשעת הצורך לאפות ישר מהמקפיא.

עוד מתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

בתיאבון!