פסטה וכדורי בשר בסיר אחד
זה כנראה הסיר המושלם למשפחה רעבה: כדורי בשר קטנים וטעימים, שמתבשלים ביחד עם פסטה ורוטב עגבניות פשוט וטוב. שעה מעכשיו וכולם שוכבים על הספה עם כפתור פתוח
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
250-300 גרם פסטה שאוהבים
בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
פחית עגבניות קצוצות
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום טריים
3 וחצי כוסות מים רותחים (כוס מדידה אוניברסלית)
5-6 כפות שמן זית לצריבת הקציצות
לכדורי הבשר:
400-500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני, קצוץ דק
3-4 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורד דק
רבע צרור פטרוזיליה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 לשים שוב את התערובת ויוצרים כדורי בשר קטנים.
3 מחממים שמן זית בסיר וצורבים את הקציצות מכל הכיוונים.
4. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מערבבים קלות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה ושאר המרכיבים. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים בזהירות.
5 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-17 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים. אם צריך - מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
המתכון עלה לראשונה בבלוג של ענת אלישע
בתיאבון!