אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

חזה עוף עם תפוחי אדמה

חשבנו לחכות עם המתכון הזה ליום עמוס במיוחד, כי הוא פשוט מושלם לכאלה, אבל פשוט לא הצלחנו להתאפק. בסיר המענג הזה גרים בכיף חזה עוף (או כל נתח אחר, אגב), פלחי תפודים ורצועות בצל, יחד עם תיבול צהבהב משגע

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 10/04/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

שליש כוס שמן

2 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות

5-6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים

2 כפות סילאן

כפית חוואייג'

כפית שטוחה כורכום

חצי כפית פלפל לבן או שחור

מלח לפי הטעם

מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את רצועות חזה העוף. צורבים משני הצדדים ומוסיפים את רצועות הבצל.

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

מתכונים לפסח

2 ממשיכים לצרוב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-7 דקות.

3 מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ואת כל התבלינים למעט הכוסברה. מערבבים היטב.

4 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים 20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

6 מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 2-3 דקות.