צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
אטריות עם עוף
המתכון הזה לוקח לא מעט זמן, אבל בפועל לא דורש מכם יותר מ-10 דקות במטבח. מבשלים עוף עם תבלינים במים, ובציר שנוצר מבשלים את האטריות. בסוף מגישים הכל ביחד - והשמחה רבה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 20/04/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לציר העוף:
עוף קטן, שלם או מפורק
3 כפות שמן
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלח
לאטריות:
חבילת אטריות דקות
2-3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר עמוק ומניחים בו את העוף. מוסיפים תבלינים וצורבים את העוף היטב מכל הצדדים.
2 מוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים ומכסים את הסיר.
3 מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה וחצי.
4 מוציאים את העוף לצינון.
5 מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את האטריות והתבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים כ-3 וחצי כוסות מציר העוף. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
6 מבשלים 12-14 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים.
7 מגישים לצד נתחי העוף.