אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

אטריות עם עוף

המתכון הזה לוקח לא מעט זמן, אבל בפועל לא דורש מכם יותר מ-10 דקות במטבח. מבשלים עוף עם תבלינים במים, ובציר שנוצר מבשלים את האטריות. בסוף מגישים הכל ביחד - והשמחה רבה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 20/04/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לציר העוף:

עוף קטן, שלם או מפורק

3 כפות שמן

כפית שטוחה כורכום

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלח

לאטריות:

חבילת אטריות דקות

2-3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית כורכום

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר עמוק ומניחים בו את העוף. מוסיפים תבלינים וצורבים את העוף היטב מכל הצדדים.

2 מוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים ומכסים את הסיר.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

3 מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה וחצי.

4 מוציאים את העוף לצינון.

5 מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את האטריות והתבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים כ-3 וחצי כוסות מציר העוף. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.

6 מבשלים 12-14 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים.

7 מגישים לצד נתחי העוף.