אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

קציצות קבב אפויות

קבבים בתנור הם כנראה ארוחת הצהריים המושלמת: גם מהירה, גם פשוטה שבפשוטות, גם טעימה ומשביעה וגם מספקת. אז יאללה, מי מעמיד סיר אורז ומוציא חסה ועגבנייה מהמקרר?

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 02/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול, קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

4 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות)

כפית שטוחה בהרט

חצי כפית כמון

כפית מלאה מלח

כפית שטוחה פלפל שחור

כף שמן זית

רבע כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1 שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב בידיים. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן.

3 יוצרים קציצות קבב מוארכות או עגולות ומשטחים אותן מעט. מסדרים על התבנית ומתיזים מעט ספריי שמן גם מלמעלה.

4 צולים בתנור 25-30 דקות, עד הזהבה קלה. נזהרים לא לייבש.

** מומלץ להגיש עם אורז וסלט.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

קציצות בקר אפויות (או קבב בתנור) (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קציצות בקר אפויות (או קבב בתנור)|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!