צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
חזה עוף עם פטריות ובצל
אנחנו מתים על המנות האלה, שמתחילות בטיגון בצל וממשיכות בזריקת עוד כמה מרכיבים פנימה ובבישול קצר עם תבלינים. הפעם הזוכים הם חזה עוף ופטריות
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 27/06/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 כפות שמן
5 בצלים בינוניים, פרוסים
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן או שחור
חצי כפית קינמון (אם אוהבים)
כף וחצי סילאן טבעי או מייפל טבעי
2 סלסילות פטריות, מאיזה סוג שאוהבים, פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן במחבת ומוסיפים את רצועות הבצל. מטגנים כ-15 דקות על להבה גבוהה.
2 מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
3 מוסיפים תבלינים וסילאן, מערבבים ומוסיפים את הפטריות.
4 מערבבים שוב, מנמיכים להבה למינימום ומכסים את הסיר.
5 מבשלים כ-20 דקות, מוסיפים כוסברה ומגישים.
** אין צורך להוסיף מים למחבת, הפטריות מפרישות מספיק נוזלים.