צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
פתיתים ונקניקיות בסיר אחד
השבוע האחרון של אוגוסט הוא ממש לא הזמן לריב עם הילדים על הרגלי תזונה. העיקר שיאכלו משהו ונזכה לכמה רגעי שקט, לא ככה? אז בסדר, זה לא משהו להכין כל יום, אבל זה סוגר פינה נהדרת. נכון להיום, זה מספיק לנו
ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen
| פורסם 05/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
10 נקניקיות חתוכות למקטעים
שקית פתיתים (מה שאתם אוהבים)
בצל בינוני קצוץ
כך גדושה רסק עגבניות
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
מלח, לפי טעם
6-7 כפות שמן
מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם היטב עם הבצל במשך כ 7 דקות (מקפידים לערבב).
3. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
4. מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים במשך כדקה וחצי.
5. מוסיפים מים רותחים עד כסוי של הפתיתים. מכסים ומנמיכים להבה.
6. מבשלים כ 12 דקות. מומלץ לערבב בין לבין. מגישים לצד סלט רענן.
https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana
* שלב טיגון הפתיתים הוא הכרחי, אל תקצרו את השלב הזה.
* אין צורך באבקת מרק עוף אבל מי שלא רגיל לטעם, זה יחסר לו - ניתן להוסיף למתכון כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסדיום.
בתיאבון!