אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

שקשוקה חריפה עם פטה

הייתה לנו הרגשה שענת אלישע היא מאלה שהשקשוקות תמיד מצליחות להם, והנה - צדקנו. כאן בגרסה חריפה אש, עם קוביות גבינת פטה שיצננו קצת את הבעירה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 14/02/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שליש כוס שמן זית

פלפל שושקה או פלפל אדום רגיל, חתוך למקטעים

2 פלפלים חריפים, חתוכים למקטעים (או לפי הטעם)

8-10 שיני שום, קלופות וחצויות

5 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לרבעים

כף גדושה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

כפית שטוחה כמון

כוס מים רותחים

ביצים כמספר הסועדים

להגשה:

מעט פטרוזיליה קצוצה

גבינת פטה, חתוכה לקוביות

לחם טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

2 מוסיפים את שיני השום והעגבניות ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

שקשוקה חריפה - המרכיבים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
שקשוקה חריפה - המרכיבים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
שקשוקה חריפה של ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
שקשוקה חריפה של ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

3 מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 20 דקות.

4 מוסיפים את הביצים ומבשלים עד מידת עשייה רצויה.

5 מוסיפים גבינת פטה ופטרוזיליה ומגישים לצד לחם טרי.