מרק עגבניות ואורז
מעכשיו אנחנו מפטנזים על המרק הזה, הסמיך והטוב, שאנחנו מתכוונים להעמיד בשנייה שנגיע הביתה. בדיוק המרק שרוצים לאכול עם כזאת שמש שקרנית בחוץ
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
4-5 כפות שמן
בצל גדול, קצוץ דק
גבעול סלרי, קצוץ
3 שיני שום, כתושות או מגורדות דק
5 עגבניות בינוניות, מגורדות דק (אפשר להמיר בפחית של שימורי עגבניות קצוצות)
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל לבן\שחור
כפית שטוחה סוכר חום כהה
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
חצי כוס אורז (פרסי או אחר)
2 ליטר מים רותחים
רבע צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.
2 מוסיפים סלרי ושום ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.
3 מוסיפים עגבניות מגורדות, רסק ותבלינים יבשים ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב.
4 מוסיפים את האורז והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
5 מבשלים כשעה, או עד ריכוך מלא של האורז. חשוב לערבב בכל 15-20 דקות, כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. המרק מוכן כשהאורז ממש מתפרק מהבישול הארוך.
6 מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.
המתכון עלה לראשונה בתאריך 6/2/23