מרק תירס ועוף אסייתי מהיר
כל אחד חייב בארסנל לפחות מתכון אחד טוב למרק תירס שווה וטעים בטירוף. המתכון הזה בהחלט עשוי להיות האחד. מרק תירס אסייתי, מהיר וטעים בקטע מטורלל, שיש בו גם עוף – כדי שגם בגזרת החלבון תוכלו להיות רגועים
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 11/02/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל, קצוץ גס
מעט שמן ניטרלי לטיגון
2 שוקי עוף או ירכיים
1 חבילה (800 גרם) גרעיני תירס מוקפאים
גבעול סלרי שלם (עם העלים)
לתיבול:
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית פלפל שחור
מלח
לנטיפים:
ביצה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בסיר בינוני עד הזהבה.
2 מוסיפים את העוף וצורבים מכל הכיוונים.
3 מוסיפים את התירס והסלרי וממלאים מים עד שלושה רבעים מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.
4 מוציאים את העוף ומפרקים אותו. את העצמות והעור זורקים ואת העוף שומרים בקערה.
5 טוחנים את המרק בבלנדר מוט (כדאי להוציא קודם את ענף הסלרי).
6 מחזירים את הסיר לאש, מחזירים את העוף ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.
7 מקשקשים את הביצה במזלג בקערה ויוצקים נטיפים לתוך המרק. מבשלים עוד שתי דקות.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!