אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

עוף אדום עם בצל בתנור

מכירים את ענת אלישע? אם לא, אנחנו משמחים בשבילכם - כי עומד להיפתח בפניכם עולם חדש ומסעיר של אוכל ביתי פשוט מעולה. מתכונים קלים שלוקחים הכי הרבה 10 דקות, והופכים משפחות שלמות לשבעות, שמחות ומלאות חיים

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 13/12/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 660 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים

3 בצלים גדולים, פרוסים

למשרה:

רבע צרור כוסברה

 2 כפות גדושות רסק עגבניות

4 שיני שום

2 כפות חומץ

חצי כוס קרם קוקוס

כפית סוכר חום כהה

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל מרכיבי המשרה יחד בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם משחתי.

2 מניחים את הבצלים והעוף בתבנית ויוצקים עליהם את המשרה. מערבבים היטב. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (לא טורבו).

4 מסירים את הניילון הנצמד ומניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל העוף.

5 עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.

לבלוג של ענת אלישע

עוף אדום של ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
עוף אדום של ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
עוף אדום עם בצל (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
עוף אדום עם בצל|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

6 מסירים את הניירות, מעבירים לתוכנית טורבו וצולים עוד כ-30 דקות עד שהעוף מקבל צבע עמוק ויפה.

7 מגישים עם אורז או לחם טרי.