צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako
מאפה סלק וקממבר הפוך
ההכנה לוקחת כלום זמן, האפייה קצרה ואפילו לא צריך להכין את הבצק. עדיין לא השתכנעתם להכין את המאפה שהפך ללהיט טיקטוק? תגללו למטה ותראו את התוצאה הסופית, זה כבר יעשה את העבודה (ולא חייבים סלק)
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 11/10/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפים:
חצי חבלית בצק עלים מופשר
דבש (כף לכל מאפה)
1-2 סלקים קלופים ופרוסים דק
200 גרם גבינת קממבר
תימין
מלח גס
אופן ההכנה:
1 חממים תנור ל-180 מעלות.
2 קורצים מבצק העלים עיגולים בקטור של כוס שתייה פחות או יותר.
3 מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומתחילים בהרכבת המאפה: מורחים כף דבש, עליו מניחין פרוסת סלק, פרוסת קממבר, מתבלים במעט תימין ומלח ומכסים עם עיגול בצק עלים. חוזרים על הפעולה ומקפידים לרווח בין כל מאפה.
4 מכניסים לאפייה של 10-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.
5 הופכים בעדינות את כל המאפים (זה בסדר אם הדבש גלש), מוסיפים עוד פרוסת קממבר ומגישים.
*אם לא אוהבים סלק אפשר להחליף בבצל
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!