לזניה דפי אורז
מתכון ללזניה ללא גלוטן, כשאת דפי הלזניה מחליפים דפי אורז: ארוחת ערב טעימה, קלה, מרשימה, בכלום עבודה ומוכנה תוך פחות משלושת רבעי שעה. חשבתם ששיגעון דפי האורז מאחורינו? רחוק מכך
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 22 ס"מ:
5 דפי אורז
לתערובת הגבינות:
3-4 כפות גבינה לבנה/קוטג'
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי קוביה בולגרית מפוררת
חצי כוס שמנת מתוקה
חופן פרמזן
ביצה
רבע כפית מלח
קורט פלפל שחור
לרוטב: (אפשר גם להסתפק ברוטב פיצה מוכן)
2 עגבניות, מגוררות בפומפייה
2 שיני שום, קצוצות
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אורגנו או תימין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים מעט שמן זית בסיר ומערבבים את כל חומרי הרוטב במשך 2 דקות. מורידים מהאש (מי שמעוניין לקצר תהליכים יכול גם להשתמש ברוטב פיצה/לזניה מוכן).
3 מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות, הביצה והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרכיבים את הלזניה: יוצקים 3 כפות מהרוטב בתוך תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ, מעליו מניחים דף אורז (אין צורך להרטיב אותו במים, הוא יירטב מהרוטב), מפזרים מעליו 3 כפות מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה עד לסיום דפי האורז. שימו לב שהשכבה האחרונה היא של תערובת הגבינות.
5 אופים את הלזניה כ25-30 דקות. מניחים לה להצטנן מעט ולהתייצב, וזוללים. בתיאבון!
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.