אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגת סולת תפוזים

מתכון מנצח לעוגת סולת תפוזים וקוקוס בציפוי סירופ דבש-לימון בחמש דקות עבודה. היא יוצאת כל כך נימוחה וטעימה שתתקשו להפסיק ליישר אותה. רוצים עוד בונוס משמעותי? היא פרווה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 03/10/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 177 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים

כוס סוכר

שלושת רבעי כוס שמן

כוס תפוזים

טיפה מתמצית וניל איכותית

שלושת רבעי כוס קמח

2 שקיות אבקת אפיה

כוס סולת

כוס קוקוס טחון

לסירופ:

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

כף דבש

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים, הסוכר, השמן, התפוזים ותמצית הווניל עד לקבלת בועות מעט אווריריות.

2 מוסיפים לקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס טחון ומערבבים עד לאיחוד.

עוגת סולת תפוזים לפני כניסה לתנור (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עוגת סולת תפוזים לפני כניסה לתנור|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 משמנים תבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה שהכנו.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 25-30 דקות עד שמנענעים טיפה את התבנית והעוגה יציבה ולא רועדת.

עוגת סולת תפוזים אחרי חילוץ מהתבנית. יפה שלנו (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עוגת סולת תפוזים אחרי חילוץ מהתבנית. יפה שלנו|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
עוגת סולת תפוזים. מבט לבפנים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עוגת סולת תפוזים. מבט לבפנים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5.    בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר, לימון ודבש, מערבבים במשך כשתי דקות ומצננים.

6 כשהעוגה יוצאת מהתנור, מוזגים מעליה את הסירופ שבינתיים התקרר.

עוד מתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

בתיאבון!