מאפינס תפוחים מקורמלים
לא צריך פה מיקסר, לא מעבד מזון - רק חמש דקות עבודה וכל הבית הולך להתמלא בריח מטמטם של תפוחים וקינמון. מקרמלים קוביות תפוחי עץ ירוקים, מערבבים בבלילה זריזה, רבע שעה בתנור - ומוכן! (ויש גם גרסה פרווה)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 קאפקייקס
3 תפוחים (ירוקים חמוצים), חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
2 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר חום
טיפה מתמצית וניל איכותית
חצי כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים במחבת חמאה, 2 כפות סוכר חום וקינמון ומוסיפים את קוביות התפוחים לצריבה של 2-3 דקות.
3 מכינים בלילה: טורפים בקערה את הביצים עד לקבלת קצף עדין, מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מוסיפים לבלילה את התפוחים המקורמלים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
![מאפינס תפוחים לפני אפייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2022/09/22/APPLE_MUFFINS_BFEOREBAKING_autoOrient_c.jpg)
5 משמנים תבניות קאפקייקס ויוצקים מהבלילה עד שני שליש מגובה התבניות.
6 אופים כרבע שעה, דוקרים בקיסם, וכשהוא יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו מוציאים מהתנור. מפזרים אבקת סוכר מעל, מחכים קצת וזוללים.
* בשביל גרסת פרווה ממירים את החמאה בכף שמן קוקוס.
![מאפינס תפוחים מוכנים ומצטננים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2022/09/22/APPLE_MUFFINS_READY_autoOrient_c.jpg)
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!