אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

אחרי שתכינו פעם אחת תפוחי אדמה קריספיים בתנור בשיטה של ענת אלישע - כנראה תישארו עם השיטה הזאת לנצח. הכל מתחיל בחריצה של תפוחי האדמה שתי וערב, שהופכת אותם לפריכים ממש כמו באגדות

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 31/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

10 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים (לא קלופים)

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

רבע צרור כוסברה קצוץ

כפית צ׳ילי גרוס

רבע כפית שום גבישי

כף גדושה תבלין לסטייק או גריל עוף

מלח לפי טעם

שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

2 חוצים את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חורצים את החלק הפנימי לאורך ולרוחב.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

תפוחי אדמה בתבנית (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תפוחי אדמה בתבנית|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול.

4 מורחים על כל שטח התבנית שלושה רבעים מתערובת התבלינים.

5 מסדרים את תפוחי האדמה כך שהקליפה פונה למעלה, ומברישים ביתרת תערובת התיבול.

6 צולים 45 דקות או עד הזהבה עמוקה והתרככות מלאה.