צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako
קציצות קישואים ובולגרית אפויות
מתכון לקציצות קישואים אפויות לא נשמע לכם מפתה מספיק? אז חכו רגע עם זה ותראו את התמונות - כמעט אפשר לטעות שהן מטוגנות, ובכל הנוגע לטעם - הן מעולות. קציצות טעימות, מזינות, קלות להכנה ועם ממש מעט שמן
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 09/08/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-16 קציצות:
4 קישואים בינוניים
1 בצל בינוני
2 ביצים
רבע כוס גבינה בולגרית מגוררת
2 כפות קמח
קורט מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מגררים את הקישואים והבצל בפומפייה על החלק הגס ולאחר מכן סוחטים טוב מנוזלים בעזרת כפות הידיים או מסננת.

3 מוסיפים את הביצים, הבולגרית, הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, משמנים אותו במעט שמן זית ומסדרים עליו את הקציצות.

5 מכניסים את התבנית עם הקציצות לתנור ואחרי 20-25 דקות הופכים את הקציצות לצד השני להמשך אפייה של 10 דקות, עד להזהבה.

* מומלץ להגיש עם צזיקי/יוגורט עם נענע יבשה ושום כתוש.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.