אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

קציצות קישואים ובולגרית אפויות

מתכון לקציצות קישואים אפויות לא נשמע לכם מפתה מספיק? אז חכו רגע עם זה ותראו את התמונות - כמעט אפשר לטעות שהן מטוגנות, ובכל הנוגע לטעם - הן מעולות. קציצות טעימות, מזינות, קלות להכנה ועם ממש מעט שמן

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 09/08/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16 קציצות:

4 קישואים בינוניים

1 בצל בינוני

2 ביצים

רבע כוס גבינה בולגרית מגוררת

2 כפות קמח

קורט מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מגררים את הקישואים והבצל בפומפייה על החלק הגס ולאחר מכן סוחטים טוב מנוזלים בעזרת כפות הידיים או מסננת.

התערובת (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
התערובת|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוד מתכונים ב-10 דקות

3 מוסיפים את הביצים, הבולגרית, הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, משמנים אותו במעט שמן זית ומסדרים עליו את הקציצות.

לפני אפייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לפני אפייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5 מכניסים את התבנית עם הקציצות לתנור ואחרי 20-25 דקות הופכים את הקציצות לצד השני להמשך אפייה של 10 דקות, עד להזהבה.

ואחרי אפייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
ואחרי אפייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

* מומלץ להגיש עם צזיקי/יוגורט עם נענע יבשה ושום כתוש.

קציצות קישואים אפויות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מומלץ להגיש עם יוגורט|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.