אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות אגוזים מושלגות

מי שמגביל את הבצק הפריך שלו לתחתיות של פאי הוא לא פחות מפראייר גדול. תראו את העוגיות האלה - שכל מה שיש בהן זה בצק פריך, המון המון אגוזים וציפוי של אבקת סוכר. אתם לא חייבים צנצנת כזו על השיש?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 12/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 עוגיות בינוניות:

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים

35 גרם (4 וחצי כפות) אבקת סוכר

170 גרם חמאה קרה, בקוביות

כף מי קרח

לתערובת האגוזים::

50 גרם אגוזי מלך לא קלויים

50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים

30 גרם בוטנים קלופים לא קלויים

30 גרם שקדים קלופים לא קלויים

לעיטור אחרי אפייה:

כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קמח שקדים ואבקת סוכר.

2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים שוב בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורי בצק.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגיות אגוזים מושלגות - תקריב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תקריב!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים מים ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מוציאים את הבצק מהקערה של מעבד המזון ומניחים בצד.

4 מכניסים למעבד המזון את כל האגוזים וטוחנים לתערובת פירורית.

5 מערבבים את הבצק הפריך עם האגוזים הטחונים (אפשר בפולסים במעבד המזון).

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומפרדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

7 קורצים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים בתבנית.

8 אופים את העוגיות 10-11 דקות עד שהן רק טיפה משחימות. מוציאים ומגלגלים כל עוגייה באבקת סוכר.

9 מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.