אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

אוזני פיל עם שוקולד

אוזני פיל, עצי דקל, לב, ספירלה - כשיש לסוג אחד של עוגיות כל כך הרבה שמות, תהיו בטוחים שהן שוות את זה. פריכות, מקורמלות, ממכרות, במקרה הזה גם שוקולדיות – והכל בפחות מ-10 דקות עבודה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 19/07/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה של בצק עלים, מופשרת במקרר

כף וחצי סוכר לבן

3 כפות ממרח שוקולד

כף חמאה ממומסת

אופן ההכנה:

1 פותחים את הבצק על משטח העבודה. מפזרים כף סוכר בצורה אחידה ובעזרת מערוך או כף היד מהדקים בעדינות את הסוכר לבצק.

2 מורחים את השוקולד על הבצק העלים ומגלגלים אותו פנימה משני הצדדים: מתחילים בצד אחד, מגלגלים עד לאמצע, ואז עוברים לצד השני ומגלגלים עד ששתי הגלילות נפגשות כמו ספר תורה (ראו בתמונה).

עוד מתכונים ב-10 דקות

אוזני פיל עם שוקולד - הגלגול (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הגלגול|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
אוזני פיל עם שוקולד - לפני האפייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לפני האפייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
אוזני פיל עם שוקולד - בקערה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בקערה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מכניסים את הרולדה למקפיא ל-10 דקות, כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותה מבלי שתתכווצ'ץ'. אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות.

5 מברישים את רולדת הבצק בחמאה מומסת ומפזרים עליה חצי כף סוכר.

6 פורסים את הרולדה לפרוסות של חצי ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

7  אופים כ-15 דקות, עד הזהבה.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.