אוזני פיל עם שוקולד
אוזני פיל, עצי דקל, לב, ספירלה - כשיש לסוג אחד של עוגיות כל כך הרבה שמות, תהיו בטוחים שהן שוות את זה. פריכות, מקורמלות, ממכרות, במקרה הזה גם שוקולדיות – והכל בפחות מ-10 דקות עבודה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה של בצק עלים, מופשרת במקרר
כף וחצי סוכר לבן
3 כפות ממרח שוקולד
כף חמאה ממומסת
אופן ההכנה:
1 פותחים את הבצק על משטח העבודה. מפזרים כף סוכר בצורה אחידה ובעזרת מערוך או כף היד מהדקים בעדינות את הסוכר לבצק.
2 מורחים את השוקולד על הבצק העלים ומגלגלים אותו פנימה משני הצדדים: מתחילים בצד אחד, מגלגלים עד לאמצע, ואז עוברים לצד השני ומגלגלים עד ששתי הגלילות נפגשות כמו ספר תורה (ראו בתמונה).
3 מכניסים את הרולדה למקפיא ל-10 דקות, כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותה מבלי שתתכווצ'ץ'. אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות.
5 מברישים את רולדת הבצק בחמאה מומסת ומפזרים עליה חצי כף סוכר.
6 פורסים את הרולדה לפרוסות של חצי ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
7 אופים כ-15 דקות, עד הזהבה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.