אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

אורז מוקפץ עם בשר טחון

10 דקות? רציני רק 10 דקות? התשובה היא כן, אם יש לכם סיר אורז לבן מבושל - הדרך למנה האסייתית הפשוט מטריפה הזאת היא קצרה מאין כמוה. ומי כמונו יודעים - אתם רוצים ללכת בה. אין אורז מוכן? תוסיפו 20 דקות

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 03/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם שעועית ירוקה טרייה

שליש כוס שמן זית

500 גרם בשר בקר טחון

כפית ג׳ינג׳ר מגורר דק

כפית שום כתוש (טרי)

פלפל צ׳ילי קצוץ

כף רוטב סויה כהה

3 כפות רוטב סויה קלאסי

כף רוטב הוי סין (לא חובה אבל מוסיף המון)

כפית מלאה סוכר חום כהה

מלח לפי צורך

3 כוסות אורז מבושל

אופן ההכנה:

1 קוצצים את השעועית הירוקה למקטעים ברוחב כסנטימטר.

2 מלהיטים היטב מחבת ווק ומוסיפים את שמן הזית והשעועית הקצוצה.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

אורז סיני עם בשר - מחבת טעימה ב-10 דקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מחבת טעימה ב-10 דקות|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
אורז סיני עם בשר טחון (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
אורז סיני עם בשר טחון|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3 מטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.

4 מוציאים את השעועית לצלחת בעזרת כף מחוררת.

5 מוסיפים לווק את הבשר הטחון, מפוררים ומטגנים עד שינוי צבע.

6 מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ׳ילי, מערבבים ומוסיפים את מרכיבי התיבול.

7 לאחר כדקה מוסיפים את השעועית והאורז המוכן, מערבבים היטב במשך 2 דקות ומגישים.