צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
אורז מוקפץ עם בשר טחון
10 דקות? רציני רק 10 דקות? התשובה היא כן, אם יש לכם סיר אורז לבן מבושל - הדרך למנה האסייתית הפשוט מטריפה הזאת היא קצרה מאין כמוה. ומי כמונו יודעים - אתם רוצים ללכת בה. אין אורז מוכן? תוסיפו 20 דקות
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 03/01/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם שעועית ירוקה טרייה
שליש כוס שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
כפית ג׳ינג׳ר מגורר דק
כפית שום כתוש (טרי)
פלפל צ׳ילי קצוץ
כף רוטב סויה כהה
3 כפות רוטב סויה קלאסי
כף רוטב הוי סין (לא חובה אבל מוסיף המון)
כפית מלאה סוכר חום כהה
מלח לפי צורך
3 כוסות אורז מבושל
אופן ההכנה:
1 קוצצים את השעועית הירוקה למקטעים ברוחב כסנטימטר.
2 מלהיטים היטב מחבת ווק ומוסיפים את שמן הזית והשעועית הקצוצה.
3 מטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
4 מוציאים את השעועית לצלחת בעזרת כף מחוררת.
5 מוסיפים לווק את הבשר הטחון, מפוררים ומטגנים עד שינוי צבע.
6 מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ׳ילי, מערבבים ומוסיפים את מרכיבי התיבול.
7 לאחר כדקה מוסיפים את השעועית והאורז המוכן, מערבבים היטב במשך 2 דקות ומגישים.