צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
סלמון בסגנון אסייתי שמתקתקים בעשר דקות
אם עדיין לא נסגרתם על דג לשבת, הנה סגרנו לכם את הפינה. כבר נסגרתם? אנחנו בכל זאת מזמינים אתכם לשקול ברצינות את הסלמון האלוהי הזה, שהוא לא רק טעים ברמות אחרות אלא גם דורש 10 דקות עבודה בלבד
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 30/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
6-8 מנות פילה סלמון עם העור
לרוטב:
3 בצלים ירוקים, קצוצים
3 שיני שום, מגוררות דק
כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
חצי פלפל צ'ילי, קצוץ דק
כף רוטב סויה מתוק
כף רוטב סויה כהה
כף רוטב טריאקי
2 כפות דבש
לימון שלם סחוט
מעט מלח (לפי טעם)
3 כפות שמן זית
להגשה:
שומשום קלוי (שחור או לבן)
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי עליון-תחתון).
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
3 מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים את הרוטב ומעסים את הדג היטב.
5 צולים כ-25 דקות.
6 מפזרים שומשום שחור קלוי (שחור או לבן) ומעט בצל ירוק קצוץ, ומגישים.
בתיאבון!