אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס

כרובית בתנור

כולם אוהבים פרחים שחומים ופריכים של כרובית, אבל לא כולם אוהבים לטגן בשביל זה, והאמת היא שגם לא צריך - צלייה בתנור עושה יופי של עבודה. אפשר להכין בכל טעם שרוצים, אצלנו אוהבים את התיבול האסייתי הזה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako | פורסם 28/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

כרובית. אנחנו מעדיפים כרובית טרייה, אבל בהיעדר אחת כזו אפשר להשתמש גם בקפואה מהסופר (אבל לא לצפות לאותה פריכות). כרובית טרייה אפשר לחלוט לפני, אבל לא חובה.

 

טריאקי של בית. מערבבים סויה עם דבש, חומץ, ג׳ינג׳ר ושום ומוסיפים קורנפלור להסמכה, כדי שהרוטב יישב יפה על הפרחים ולא ייזל מהם.

 

אייר פרייר. אפשר בהחלט להכין את הכרובית במכשיר לטיגון באוויר, נינג׳ה ודומיו. מניסיון אני אומרת שגם תנור במצב טורבו עושה עבודה מעולה.

מרכיבים (6 מנות):

1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים בגודל ביס

1 כוס טריאקי מוכן או טריאקי שמכינים בבית (ראו מיד)

1 כף שומשום

לטריאקי ביתי:

1 כוס רוטב סויה

4 כפות דבש או מייפל

1 כף שמן שומשום קלוי

2 כפות חומץ אורז

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 שן שום כתושה

2 כפות קורנפלור מדוללות בחצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מסדרים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.

3 מכינים טריאקי: יוצקים את רוטב הסויה לסיר קטן ומביאים לרתיחה עם הדבש/מייפל, שמן השומשום, חומץ האורז, הג'ינג'ר והשום. מבשלים תוך ערבוב 3 דקות.

4 בינתיים מדללים את הקורנפלור בקערית עם מים לקבלת נוזל לבן ללא גושים. מוסיפים לסויה המתובלת ומערבבים עד שמסמיך יפה.

5 יוצקים את הרוטב על הפרחים (מתחילים בכמות של שני שליש, ומוסיפים רק אם חסר), מערבבים לציפוי אחיד ומפזרים שומשום.

6 ממשיכים בצלייה עוד כ-40 דקות או עד שפרחי הכרובית שחומים ופריכים.

כרובית בתנור. יש טעים, ויש מושלם (צילום: נמרוד סונדרס)
כרובית בתנור. יש טעים, ויש מושלם|צילום: נמרוד סונדרס
כרובית בתנור. הכי טוב מכרובית טרייה (צילום: נמרוד סונדרס)
כרובית בתנור. הכי טוב מכרובית טרייה|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי - סיר פלא

** מומלץ להגיש עם זילוף של טחינה או חמאת בוטנים.