פיתה ביצה
בתוך הפיתה התמימה למראה הזו יש טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה - בקיצור, ארוחה לכל דבר ועניין. וכן, ברור שגם ביצה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
פיתה
חצי קופסת שימורים של טונה בשמן
מלח
פלפל שחור
5 עגבניות שרי
חצי כוס פתיתי מוצרלה
2 כפות שמנת לבישול
1 ביצה
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות.
2 מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה).
3 מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה.
4 פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה.
5 מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה.
6 שופכים פנימה את השמנת.
7 שוברים לתוך החור את הביצה.
8 מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה.
9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים.
** בהשראת מתכון של אסתי בר
טיפים חשובים:
** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות.
** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב.
** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל.