צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
סלט פטריות חם
הוא חם, הוא סמיך, הוא פיקנטי וטעים והוא מה שאתם רוצים שילווה את המנה העיקרית שלכם היום. אפשרות נוספת: מגישים על חומוס (אפילו מהסופר) ומנגבים כמו מלכים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 24/01/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 סלסילות פטריות שמפיניון או מיני פורטובלו, פרוסות
5 כפות שמן זית
10 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים גדולים, פרוסים
2 שיני שום כתושות
כפית תבלין שווארמה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלח (או לפי הטעם)
2 כפיות קמח לבן
חצי כוס מים רותחים
עירית או בצל ירוק קצוצים, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הפטריות הפרוסות. מטגנים עד הזהבה עמוקה.
2 מוסיפים את פרוסות הבצל וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.
3 מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים היטב.
4 יוצרים גומחה במרכז המחבת, מוסיפים את הקמח והמים הרותחים ומיד מערבבים. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-2 דקות.
5 מפזרים עירית או בצל ירוק קצוץ ומגישים מעל חומוס או כסלט פטריות חם.
בתיאבון!