mako
פרסומת

10 דרכים מעולות להפוך טורטייה לארוחה ב-10 דקות

טורטייה במזווה, מבחינתנו, היא שם קוד לארוחת ערב (או בוקר) סופר-זריזה, שאף אחד במשפחה לא יעקם עליה פרצוף (אפילו להפך). הרי איך אפשר לעקם פרצוף על פיצה ביאנקה עם רצועות זוקיני (טוב, לילדים יש פטור מהמנה הזאת), משה בתיבה בטורטייה, טאקו חזה עוף או לחמג'ון מהיר?

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
פשטידת טורטייה ב-10 דקות
פשטידת טורטייה ב-10 דקות | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

פשטידת טורטייה

במתכון הזה משתמשים בטורטייה כבסיס לפשטידה על בסיס גבינות וביצים (ובגבינות אנחנו מתכוונים לקוטג' ומוצרלה מגוררת, לא לטעות). חוץ מזה אפשר להוסיף ירקות שאוהבים - אנחנו הלכנו על תרד ואפונה - ובמקרה של ילדים סרבנים במיוחד אפשר גם לא.

פיצה זוקיני מהירה
פיצה זוקיני מהירה | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

פיצה זוקיני מהירה

מכיוון שלמרוח קטשופ או רסק עגבניות על טורטייה ואז לפזר גבינה אנחנו משערים שאתם יודעים, הרשו לנו להציע לכם אופציה רק קצת יותר מתוחכמת, וטעימה ממש ממש. מדובר במעין פיצה לבנה על בסיס טורטייה, שחוץ מגבינה אחת רכה ואחת קשה יותר, מתהדרת ברצועות של זוקיני צרוב. איך טעים!

סיבכנו אתכם? מעדיפים פיצה טורטייה רגילה?

ארוחת שקשוקה בטורטייה

זאת לא השקשוקה הכי מושקעת שהכנתם בחייכם - למעשה אפילו אין לנו בעיה שתשתמשו בגרסה קנויה משימורים - אבל זאת כן ארוחה נהדרת לערב שבו אין כוח לבשל, אבל רעב דווקא יש ויש.

שקשוקה בטורטייה
שקשוקה בטורטייה | צילום: יעל קצב, mako אוכל

שיפודי עראייס בטורטייה

גרסה נחמדה לאללה של עראייס בתוך טורטייה - בפורמט מגולגל ומשופד. מכינים את תערובת הבשר, משטחים על הטורטייה, מגלגלים, פורסים לשושנים ונועצים על שיפוד. נשאר רק לצלות על הפלנצ'ה, ויש אוכל.

שיפודי עראייס מטורטייה
שיפודי עראייס מטורטייה | צילום: יעל קצב, mako אוכל
פרסומת

לחמג'ון טורטייה

עוד מתכון, דומה אבל שונה, והפעם משטחים את תערובת הבשר על הטורטייה ואת שאר העבודה עושה הטוסטר. רק לא לשכוח נייר אפייה, דיר באלאק.

לחמג'ון מהיר בטוסטר
לחמג'ון מהיר בטוסטר | צילום: יעל קצב, mako

טאקו עוף

המתכון הזה, של שי-לי ליפא, מאתגר קצת את מגבלת 10 הדקות, אבל כשמדובר בכזאת תוצאה - ארוחה מקסיקנית אמיתית, ומכובדת! - אנחנו סולחים מאוד בקלות.

טאקו עוף
טאקו עוף | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פרסומת

טורטייה בסגנון פיתה דרוזית

וכאן, להבדיל, מתכון הכי מהיר בעולם, שמשתמש בטורטייה במקום פיתה דרוזית. עם לאבנה, זעתר, שמן זית וירקות - אנחנו בטוחים שאיש לא יתלונן.

רול טורטייה עם חביתה וירקות

ארוחת ערב ישראלית קלאסית - חביתה, גבינה, ירקות - אבל בטורטייה. אין מה לומר, זה באמת יותר כיף ככה.

רול טורטייה, חביתה, גבינה וירקות
רול טורטייה, חביתה, גבינה וירקות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

משה בתיבה בטורטייה

אחרי שהכנו משה בתיבה בבצק פילאס, ואז משה בתיבה בבצק שמרים, אנחנו בשלים לחזור לאפשרות הפשוטה והמהירה מכולן.

משה בתיבה - בטורטייה
משה בתיבה - בטורטייה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

קסדייה בטטה וגבינות

הגרסה המקסיקנית לטוסט היא עוד אפשרות לארוחת ערב מהירה וקצת יותר מקורית. ראשית, טוסט שמכינים במחבת הוא כבר יותר טעים, ושנית - במתכון הזה משתמשים גם בשאריות של בטטה צלויה או מבושלת, וזה משדרג לאללה.

קסדייה בטטה וגבינות
קסדייה בטטה וגבינות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בתיאבון!