10 דרכים מעולות להפוך טורטייה לארוחה ב-10 דקות
טורטייה במזווה, מבחינתנו, היא שם קוד לארוחת ערב (או בוקר) סופר-זריזה, שאף אחד במשפחה לא יעקם עליה פרצוף (אפילו להפך). הרי איך אפשר לעקם פרצוף על פיצה ביאנקה עם רצועות זוקיני (טוב, לילדים יש פטור מהמנה הזאת), משה בתיבה בטורטייה, טאקו חזה עוף או לחמג'ון מהיר?

פשטידת טורטייה
במתכון הזה משתמשים בטורטייה כבסיס לפשטידה על בסיס גבינות וביצים (ובגבינות אנחנו מתכוונים לקוטג' ומוצרלה מגוררת, לא לטעות). חוץ מזה אפשר להוסיף ירקות שאוהבים - אנחנו הלכנו על תרד ואפונה - ובמקרה של ילדים סרבנים במיוחד אפשר גם לא.

פיצה זוקיני מהירה
מכיוון שלמרוח קטשופ או רסק עגבניות על טורטייה ואז לפזר גבינה אנחנו משערים שאתם יודעים, הרשו לנו להציע לכם אופציה רק קצת יותר מתוחכמת, וטעימה ממש ממש. מדובר במעין פיצה לבנה על בסיס טורטייה, שחוץ מגבינה אחת רכה ואחת קשה יותר, מתהדרת ברצועות של זוקיני צרוב. איך טעים!
סיבכנו אתכם? מעדיפים פיצה טורטייה רגילה?
ארוחת שקשוקה בטורטייה
זאת לא השקשוקה הכי מושקעת שהכנתם בחייכם - למעשה אפילו אין לנו בעיה שתשתמשו בגרסה קנויה משימורים - אבל זאת כן ארוחה נהדרת לערב שבו אין כוח לבשל, אבל רעב דווקא יש ויש.

שיפודי עראייס בטורטייה
גרסה נחמדה לאללה של עראייס בתוך טורטייה - בפורמט מגולגל ומשופד. מכינים את תערובת הבשר, משטחים על הטורטייה, מגלגלים, פורסים לשושנים ונועצים על שיפוד. נשאר רק לצלות על הפלנצ'ה, ויש אוכל.
והנה עוד גרסה: שיפודי טורטייה ועראייס מרובעים

לחמג'ון טורטייה
עוד מתכון, דומה אבל שונה, והפעם משטחים את תערובת הבשר על הטורטייה ואת שאר העבודה עושה הטוסטר. רק לא לשכוח נייר אפייה, דיר באלאק.

טאקו עוף
המתכון הזה, של שי-לי ליפא, מאתגר קצת את מגבלת 10 הדקות, אבל כשמדובר בכזאת תוצאה - ארוחה מקסיקנית אמיתית, ומכובדת! - אנחנו סולחים מאוד בקלות.

טורטייה בסגנון פיתה דרוזית
וכאן, להבדיל, מתכון הכי מהיר בעולם, שמשתמש בטורטייה במקום פיתה דרוזית. עם לאבנה, זעתר, שמן זית וירקות - אנחנו בטוחים שאיש לא יתלונן.
רול טורטייה עם חביתה וירקות
ארוחת ערב ישראלית קלאסית - חביתה, גבינה, ירקות - אבל בטורטייה. אין מה לומר, זה באמת יותר כיף ככה.

משה בתיבה בטורטייה
אחרי שהכנו משה בתיבה בבצק פילאס, ואז משה בתיבה בבצק שמרים, אנחנו בשלים לחזור לאפשרות הפשוטה והמהירה מכולן.

קסדייה בטטה וגבינות
הגרסה המקסיקנית לטוסט היא עוד אפשרות לארוחת ערב מהירה וקצת יותר מקורית. ראשית, טוסט שמכינים במחבת הוא כבר יותר טעים, ושנית - במתכון הזה משתמשים גם בשאריות של בטטה צלויה או מבושלת, וזה משדרג לאללה.
והנה גם קסדייה פלפלים

בתיאבון!