צילום׃ צילום מסך, המרכיב העיקרי
קרפצ'יו תפוח אדמה
אנחנו אוהבים תפוח אדמה בכל מצב ובכל צורה, אז שמחנו לגלות עוד דרך להנות ממנו: פרוסות קרפצ'יו דקיקות עם שמן זית, שמנת חמוצה ועוד פינוקים
אבי ביטון | המרכיב העיקרי
| פורסם 25/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 תפוחי אדמה גדולים
5 כפות שמן זית
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור, גרוס
עלי בזיליקום, לקישוט
מכל שמנת חמוצה או קרם פרש
מעט גבינה קשה, מגוררת (כמו קשקבל או פרמזן)
אופן ההכנה:
1 אופים את תפוחי האדמה כשהם עטופים בנייר כסף, כשעה ורבע.
2 מסירים את נייר הכסף וחוצים כל תפוד לשניים. מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, כשהקליפה כלפי מטה.
3 מניחים נייר אפייה על תפוחי האדמה ומועכים אותם בידיים עד שהם נעשים דקים ושטוחים.
4 מסירים את נייר האפייה ויוצקים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח ופלפל ומקשטים בעלי בזיליקום טריים, שמנת חמוצה וגבינה מגוררת.