אוכל
צילום׃ צילום מסך, המרכיב העיקרי

קרפצ'יו תפוח אדמה

אנחנו אוהבים תפוח אדמה בכל מצב ובכל צורה, אז שמחנו לגלות עוד דרך להנות ממנו: פרוסות קרפצ'יו דקיקות עם שמן זית, שמנת חמוצה ועוד פינוקים

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 25/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים

5 כפות שמן זית

מעט מלח גס

מעט פלפל שחור, גרוס

עלי בזיליקום, לקישוט

מכל שמנת חמוצה או קרם פרש

מעט גבינה קשה, מגוררת (כמו קשקבל או פרמזן)

אופן ההכנה:

1 אופים את תפוחי האדמה כשהם עטופים בנייר כסף, כשעה ורבע.

אבי ביטון, נייר כסף (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
אבי ביטון, נייר כסף|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

2 מסירים את נייר הכסף וחוצים כל תפוד לשניים. מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, כשהקליפה כלפי מטה.

3 מניחים נייר אפייה על תפוחי האדמה ומועכים אותם בידיים עד שהם נעשים דקים ושטוחים.

4 מסירים את נייר האפייה ויוצקים שמן זית בנדיבות. מפזרים מלח ופלפל ומקשטים בעלי בזיליקום טריים, שמנת חמוצה וגבינה מגוררת.