אוכל
צילום׃ טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

חזה עוף בויניגרט אסייתי

אבי ביטון מכין חזה עוף עסיסי במיוחד, שגם הילדים וגם הגדולים יאהבו, עם ויניגרט אסייתי של סויה, ג'ינג'ר ומירין. רק להוסיף נודלס ויש לכם ארוחה לתפארת

אבי ביטון | המרכיב העיקרי | פורסם 06/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

פרפר חזה עוף, נקי משומן

למשרה:

חצי כוס רוטב סויה

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר

1 כף שמן שומשום

2 כפות מירין

מעט מלח

מעט כורכום

2 כפות סילאן

מעט שמן קנולה

להגשה:

קערת נודלס, מבושלים

בצל ירוק, קצוץ

מעט פלפל אדום, חריף, קצוץ

מעט עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מערבלים את חומרי המשרה בבלנדר מוט.

2 משרים את חזה העוף בחלק מכמות המרינדה לילה שלם.

3 פורשים נייר אפייה על תבנית, משמנים במעט בשמן קנולה, מניחים את חזה העוף ויוצקים מעליו מעט מנוזלי המשרה (שהעוף לא שרה בהם). אופים בחום של 250 מעלות במשך 12 דקות.

אבי ביטון, נייר אפייה (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פורסים נייר אפייה|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

3 בתום האפייה יוצקים כמה כפות נוספות של משרה על העוף, מצננים כמה דקות ופורסים לפרוסות דקות.

4 להגשה: יוצקים את שארית נוזלי המשרה על נודלס, מוסיפים בצל ירוק ופלפל אדום ומניחים כמה פרוסות של חזה עוף צלוי מעל. מקשטים בעלי כוסברה.