אוכל
צילום׃ London Live, ShutterStock

שוקי עוף עם שקדים ואורז

אורז מיוחד עם ירקות, שוקי עוף עם תימין ודלעת ומעל הכל שקדים קלויים. מה צריך יותר מזה בשביל ארוחה מושלמת?

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 19/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לאורז:

בצל סגול, קצוץ דק

מעט שמן זית, לטיגון

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

חצי דלורית, חתוכה לקוביות

בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות

כוס אורז בסמטי

2 כוסות ציר עוף

מעט מלח גס

מעט פלפל שחור, גרוס

לתבשיל העוף:

6 שוקי עוף

מעט שמן זית לטיגון

3-4 ענפי תימין

חצי כוס ציר עוף

כוס מיץ דלעת (סוחטים במסחטת מיצים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: מטגנים בצל בסיר שטוח, מוסיפים ירקות כתומים וממשיכים לטגן. מערבבים את הירקות, מדי פעם. לאחר שהירקות התרככו מוסיפים אורז וציר עוף. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.

2 מנמיכים את הלהבה ואוטמים את הסיר בשכבה של נייר כסף, שעליה מניחים מכסה. ממשיכים לבשל את האורז והירקות כרבע שעה.

רן שמואלי, נייר כסף (צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל)
רן שמואלי, נייר כסף|צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל

3 משחימים את שוקי העוף במחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במלח, פלפל ותימין. מוסיפים כחצי כוס של ציר עוף לתבשיל וממשיכים לבשל עד שהשוקיים רכות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הדלעת ומגבירים את הלהבה. מבשלים עד שכמות הנוזלים במחבת הצטמצמה.

4 מגישים את האורז ועליו את השוקיים. מעל מפזרים שקדים קלויים מומלחים.