כרוב סגול צלוי
במתכון הזה, של רותי רוסו, יש רק מרכיב אחד (אם לא סופרים את המלח והשמן), והיופי זה שהוא לא צריך יותר מזה. מה שהוא כן צריך זה 4 שעות בתנור, אבל בשביל זה אלוהים ברא את סופי השבוע
רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו
| פורסם 04/10/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כרוב קטן סגול, ללא עלים חיצוניים
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס או אטלנטי (אפשר גם טיפה יותר)
1 כפית פלפל שחור גרוס
תוספות אפשריות: עלי דפנה, פרוסות לימון, שיני שום ישראלי, כף סילאן, רצועה או שתיים של פלפל חריף, ענף של מרווה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום הכי גבוה.
2 מניחים את הכרוב על בסיסו וחורצים בו כוכב בסכין גדולה וחדה, כמעט עד הגזע. זולפים באיטיות שמן זית כך שיחלחל פנימה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים תוספות, אם רוצים.
3 מהדקים את כל צלעות הכרוב יחד ואורזים ביריעה גדולה של נייר אפייה. עוטפים בשתי שכבות של נייר אלומיניום ושולחים לתנור ל-4 שעות. מגישים לוהט.