לזניה מהירה לילדים
אם האיטלקים היו שומעים שאנחנו קוראים לזה לזניה הם כנראה היו כותשים אותנו לאבקה - אבל האיטלקים לא פה, והילדים רעבים, ובליל הפסטה-עגבניות-גבינה הזה כל כך טעים, שאנחנו פשוט לא שולטים בעצמנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מתעצלים להכין את הרוטב? גם רוטב עגבניות קנוי יעבוד פה טוב.
מרכיבים :
רביולי, ניוקי או פסטה מכל סוג שהוא, מבושלים כמעט עד הסוף
2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום, חתוכות גס
כוס וחצי עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
קופסה של בייבי מוצרלה טרייה
חתיכה יפה של מוצרלה יבשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את חצאי העגבניות והשום וצולים עד שהעגבניות מתרככות, כ-6 דקות.
3 מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים ומבשלים בלי כיסוי כ-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ומעט סוכר (אם העגבניות מתוקות לא חייבים).
4 מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ושופכים עליה את תכולת המחבת. מערבבים.
5 מעבירים את הפסטה עם הרוטב לתבנית בינונית. מפזרים את כדורי המוצרלה ומגררים מוצרלה יבשה מלמעלה.
6 שולחים לתנור החם ל-5-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומוקרמת.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.