סלט ניסואז
ברוטב של סלט הניסואז של רותי רוסו יש פקורינו והוא מעקצץ וסמיך ומשגע, הביצה שבו מבושלת בדיוק עד שהחלבון מוכן אבל החלמון עדיין רך, ויש בו דג ישראלי טרי שהוא הכי רחוק שאפשר מטונה מקופסה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 ביצים
עלי בייבי
6 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים עם קליפה, חצויים
צנוניות קטנות, חתוכות לטריזים
מעט בצל סגול, פרוס
עלי פטרוזיליה
לדג:
400 גרם פילה ברמונדי ישראלי טרי, בלי עור
מלח
מעט פלפל שחור
100 גרם חמאה
כמה גבעולי טרגון
מיץ מחצי לימון
לוויניגרט פקורינו:
רבע-חצי כוס גבינת פקורינו מגוררת
שן שום
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חופן קטן של בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
1-2 עגבניות שרי (לא חובה)
עלי תימין
2 כפות דבש
קצת חרדל
מלח
פלפל שחור
4 כפות מיץ לימון
12 כפות שמן זית (פי 3 מכמות מיץ הלימון)
אופן ההכנה:
1 הדג: מתבלים את הדג במלח ופלפל.
2 ממיסים את החמאה, וכשהיא מתחילה להפוך חומה מוסיפים את הדג, טרגון ומיץ לימון.
3 בזמן שהדג מתבשל מביאים לרתיחה סיר עם מים, בשביל הביצים.
4 מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט.
5 מבשלים את הביצים 3 וחצי דקות בדיוק (לחלבון מבושל וחלמון רך). מעבירים למים קרים.
6 מרכיבים את הסלט: מפזרים עלי בייבי ועליהם את תפוחי האדמה. מפזרים את הצנוניות. מפרקים את הדג ומסדרים על הירקות. מוסיפים בצל סגול ומעט פטרוזיליה. פותחים ביד את הביצים ומניחים מלמעלה. זולפים מהרוטב ומגישים.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?