לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>
מאפה שקשוקת תרד ובולגרית
המרכיבים:
6 קונכיות בצק עלים
200 גרם תרד נקי ושטוף
100 גרם חמאה
200 גרם גבינת פטה צאן שמנה (לפחות 16 אחוז)
6 ביצים מידה M
אופן ההכנה:.
1. מורחים את הקונכיות בביצה טרופה עם טיפת מים ואופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות.
2. מאדים את התרד במחבת עם החמאה עד שהוא מתרכך מאוד. מוציאים למשטח עבודה וקוצצים.
3. מעבירים את התרד הקצוץ (ללא הנוזלים) לקערה ומפוררים פנימה את הפטה. מערבבים.
4. יוצקים את התערובת לתוך קונכיות הבצק האפויות.
5. שוברים פנימה את הביצים – אחת לכל קונכיית בצק.
6. אופים כ-5 דקות, עד שהחלבון מתייצב, ומגישים.
קונכיות שוקולד ואגוזי לוז
המרכיבים:
קונכיות בצק עלים
לממרח שוקולד-אגוזים:
150 גרם אגוזי לוז קלויים
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
3 כפות חמאה (או רבע כוס שמן נייטרלי)
5 כפות גדושות מייפל
קורט מלח אטלנטי או מלח גס
1 כפית תמצית וניל
3-4 כפיות אבקת קקאו
50 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
1. מורחים את הקונכיות בביצה טרופה עם טיפת מים ואופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות.
2. מכינים ממרח שוקולד ואגוזים: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.
3. יוצקים את הממרח שהתקבל לתוך הקונכיות האפויות. אפשר לקשט בקצפת, ברס או גם וגם.
קונכיות פורטוגליות
המרכיבים:
קונכיות בצק עלים
לקרם:
1 כוס סוכר
שני שליש כוס מים
1 מקל קינמון
120 מ"ל + 60 מ"ל חלב
40 גרם קמח
6 חלמונים
אבקת סוכר
אבקת קינמון
אופן ההכנה:
1. מורחים את הקונכיות בביצה טרופה עם טיפת מים ואופים כמה דקות בחום של 180 מעלות (אפייה חלקית בלבד).
2. ממיסים את סוכר במים יחד עם מקל הקינמון.
3. מחממים 120 מ"ל חלב בסיר נוסף. את שאר החלב (60 מ"ל) מערבבים במיקסר עם הקמח.
4. מוסיפים למיקסר את החלב החם ואת מי הסוכר המתובלים (ללא מקל הקינמון) ומערבלים עד שמתקרר – זה יכול לקחת 10 דקות.
5. מוסיפים את החלמונים ומקציפים.
6. יוצקים מהתערובת לתוך קונכיות הבצק ומכניסים לכמה דקות בתנור בחום עליון, עד שהקרם יציב ויש עליו כוויות (בודקים כל 2 דקות).
7. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר וקינמון ומגישים.
התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.