אוכל
צילום׃ יוגב מאיר, מתכון עם סיפור

טארט פטריות ובצל

בבית של קרן אגם הטארט הזה הוא כוכב קבוע, מה שאומר שהוא בטוח מוצלח מספיק בשביל להתברג גם בין המנות הקבועות אצלנו. נערכים לערב ביתי, חמים וגבינתי עם טארט פטריות ובצל משגע

קרן אגם | מתכון עם סיפור | פורסם 23/02/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ):

180 גרם (כוס ורבע) קמח מלא 100%

1 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות עשבי תיבול קצוצים (עדיפות לאורגנו)

2 כפות מים קרים

למלית:

מעט חמאה

כמה כפות שמן זית

2 בצלים אדומים, פרוסים

2 סלסילות פטריות (שמפיניון ופורטובלו), פרוסות

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

1 כפית אבקת ריישי (לא חובה)

3 ביצים

2 כפות קוואקר

150 גרם גבינת קשקבל או צהובה, מגוררת

200 גרם פטה כבשים

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה (אפשר שמנת מתוקה לבישול)

מעט תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 הבצק: מעבדים במעבד מזון קמח, מלח, חמאה, פרמזן ועשבי תיבול. מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים ומעבירים למקרר.

3 המלית: מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ואבקת ריישי, אם רוצים. מטגנים מעט עד אידוי הנוזלים.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מעבירים בזהירות לתבנית פאי, מהדקים לדפנות ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

5 מערבבים את שאר מרכיבי המלית בקערה. מוסיפים את הבצל והפטריות ועוד מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק. מפזרים מעט תימין.

6 אופים 45-50 דקות, עד הזהבה.

המתכון מתוך התוכנית הראשונה של קרן אגם "מתכון עם סיפור". לצפייה בתוכנית