עוגת בוואריה של פעם
המרכיבים (תבנית מרובעת 20X25):
1 שרוול ביסקוויטים
1 שקית (12 גרם) אבקת ג'לטין
5 כפות מים
כוס וחצי (360 מ"ל) חלב
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן רגיל
4 ביצים L, מופרדות
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לעיטור:
סירופ שוקולד
אגוזי מלך טחונים דק
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קטנה ג'לטין ומים.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מחצית מכמות הסוכר, חלמונים וג'לטין. מסירים מהאש ומצננים במקרר.
- מקציפים במיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף מבריק ויציב.
- מאחדים את שתי התערובות.
- מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל לקצפת יציבה, ומאחדים עם תערובת החלב וקצף החלבונים.
- טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים תחתית של תבנית לכיסוי מלא.
- מעבירים את בלילת הבוואריה מעל הביסקוויטים ומיישרים בעזרת פלטה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר של שעתיים לפחות.
- לפני ההגשה מקשטים בסירופ שוקולד ובאגוזים קצוצים. פורסים ומגישים.

קרם שניט מפורק בכוסות עם פירות יער
המרכיבים (4 מנות):
חצי חבילת בצק עלים, מופשרת במקרר
חצי כוס סוכר לבן, לפיזור
למלית:
250 מ"ל שמנת להקצפה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר
2 כפות גבינת מסקרפונה
לעיטור:
1 כוס פירות יער
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס: פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, מפזרים סוכר ומניחים נייר אפייה נוסף. מניחים משקולת (תבנית נוספת) מעל ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות עד להשחמת הבצק. מחלצים מנייר האפייה ומצננים.
- מקציפים יחד שמנת, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר לקבלת קרם יציב. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים אותה פנימה בהקצפה.
- שוברים את בצק העלים האפוי לחתיכות, ומניחים בתחתיות של הכוסות. שמים מעל שכבת קרם, ואז שוב בצק עלים ושוב קרם.
- מפזרים פירות יער טריים ואבקת סוכר ומגישים.

פחזניות במילוי קרם קפה
המרכיבים (25 פחזניות):
חצי כוס (120 מ"ל) מים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
110 גרם חמאה
קורט מלח
קורט סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן
4 ביצים L
לקרם קפה:
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
1 מנה (בערך 2 כפות) של אספרסו קצר
3 כפות אבקת סוכר
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר. מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות. מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש ונפרד מהדפנות של הסיר.
- מדליקים שוב את האש ומערבבים עוד דקה כדי לייבש מעט את הבצק.
- מסירים מהאש, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות בינונית-גבוהה. בהתחלה הבצק יוציא המון אדים. כשכבר אין אדים אפשר להתחיל להוסיף את הביצים.
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת לחלוטין בבצק. רק אז מוסיפים את הביצה הבאה. זה שלב מאוד מאוד קריטי וחשוב, אל תוותרו על הוספת הביצים בהדרגתיות. בסוף יתקבל בצק אחיד ודביק, שצריך לעבור את מבחן האצבע: תופסים חתיכת בצק בין שתי אצבעות ורואים שנמתח חוט ביניהן.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף.
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מזלפים פחזניות על התבנית (אם אין לכם איך לזלף, אפשר להניח תלוליות בעזרת 2 כפות) ואופים 25-30 דקות. אסור לפתוח את התנור באמצע! מצננים את הפחזניות לחלוטין.
- מכינים קרם קפה: מקציפים במיקסר את כל מרכיבי הקרם לקרם יציב, ומעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
- חותכים את החלק העליון של כל פחזנית ומניחים בצד. מזלפים מהקרם בנדיבות לתוך הפחזניות הריקות, וסוגרים עם החלק העליון. מקשטים בהרבה אבקת סוכר.
- מצננים כמה שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!